Koningsdag 2018

 

Verslag door Roderick Straus (Bedankt hiervoor!)

Wat een prachtige plek had het bestuur gevonden voor koningsdag 2018. Camping Le truc Vert in Cap Feret was een groot success. Niet alleen een idyllisch plekje om Koningsdag te vieren, maar ondanks het verschrikkelijke voorjaar scheengelukkig nu de zon ! Gastvrouw Yvonne had heel erg haar best gedaan: alle tafeltjes waren aangekleed met feestelijke kleedjes en oranje decoratie. Ook waren er zelf gemaakte oranje koekjes dus de sfeer zat er meteen in bij aankomst.

 Het parcours voor de kinderen, bestaande uit blaasvoetbal, eierlopen, de nationale sport sjoelen, hinkelen, koekhappen en zaklopen was een groots feest. Iedereen, groot èn klein, nam de handschoen op en deed zijn of haar uiterste best om een prijs in de wacht te slepen (gelukkig was er voor eenieder een prijs!). Grote strijd dus bij het zaklopen, vooral tussen de pubers. Bij de kleinsten  onder ons was vooral het eierlopen een uitdaging. Al rondjes draaiend en hinkelend werd de eindstreep niet eenvoudig bereikt. De grote kids stortten zich voornamelijk op het sjoelen, waar de kinderen hun ouders soms terzijde moesten schuiven om een wedstrijd te kunnen spelen. Allemaal grote en kleine mensen met blosjes op de wangen, heerlijk dus!

 Na een gezellige borrel kon er daarna tafel worden gegaan. De camping (die speciaal voor ons haar deuren had geopend) had een lekkere lunch voorbereid. Ook tijdens de maaltijd zat de stemming er goed in. Voorzitster Willemijn memoreerde tijdens de Koningsdagrede dat de virtuele wereld van het internet toch een plaats is om mee op te passen. De moraal van haar verhaal was dat het belangrijk is om elkaar in de ogen te blijven kijken (in plaats naar een scherm te turen) en elkaar te blijven ontmoeten: de grote wereld van het internet dient enkel een hulpmiddel te zijn in het onderhouden van contacten. Dè plaatsen om elkaar te ontmoeten zjn gelegenheden zoals Koningsdag, Sinterklaas en alle andere activiteiten die de DCBDX organiseert.

 Ook de nieuwe honorair consul van Nederland sprak de aanwezigen toe. De heer Radink van Vollenhoven, sinds kort honorair consul van Nederland in Bordeaux, liet weten dat iedereen met grote en kleine problemen contact met hem op kan nemen.

 Na de lunch ging de groep per auto naar de vuurtoren van Cap Feret. Op uitnodiging van het bestuur werd deze atractie beklommen. Een schitterend uitzicht viel iedere dappere klimmer ten deel. Sommigen van de deelnemers besloten nog naar het einde van het schiereiland te wandelen, waarna iedereen zeer tevreden huiswaarts keerde.

 Wij danken speciaal Yvonne van’t Hert voor haar inzet om camping Le Truc Vert voor één ochtendje Le Truc Orange te laten zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s