Paaseieren zoeken

Druilerig weer, motregen en bewolking: niet de allerbeste ingrediënten voor het allereerste paaseieren-event van DCBDX.

Er stroomt natuurlijk niet voor niets Nederlands (of Vlaams) bloed door onze aderen dus gaan we dapper op pad naar het Parc de l’Ingénieur in Saint-Médard-en-Jalles. Een groot park, met genoeg ruimte om te rennen, spelen en vooral natuurlijk paaseieren zoeken. Ze liggen overal, in het gras, in de bloemperken (voorzichtig!) maar ook in bomen of in hoekjes van het statige landhuis. Het duurt dan ook even voordat alle kinderen ze met behulp van hun ouders hebben gevonden en de mandjes vol zijn.

Daarna wordt alle chocolade netjes tussen de groten en kleintjes verdeeld en is het tijd voor de Pinata. Dat is een serieuze zaak want wie heeft de eer om deze als eerste stuk te slaan? Pas bij de tweede ronde geeft één van de grote jongens de genadeklap en stuift iederen op de kleine cadeautjes af, wat een plezier!

De meegebrachte picknick blijft blijft uiteindelijk toch in de tas zitten (we zijn toch een beetje van suiker) en we besluiten met een man, vrouw en kind of tig samen uitgebreid te gaan lunchen. Bijna een echte paaszondag dus, vol met hele blije gezichten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s