Conferentie in Le Bouscat

Op uitnodiging van de heer Jean-Pierre Lemoine, voorzitter van de vereniging Le Bouscat International heeft ons Bestuurslid Pauline Stappers op 6 juni jl.  een conferentie geleid over Nederland en de Nederlandse cultuur. Na een algemene beschrijving van Nederland besprak zij onder andere de Nederlandse aanwezigheid in de geschiedenis van Bordeaux , maar ook de hedendaagse aanwezigheid in bepaalde stedenbouwkundige projecten. Ook legde zij de nadruk op een aantal Nederlandse competenties, waaronder het watermanagement, met de Afsluitdijk en de Deltawerken. 

Onder de vele en geïnteresseerde aanwezigen waren onder andere de burgemeester en enkele wethouders van Le Bouscat, ex-expats die in Nederland hebben gewoond en een aantal leden van onze club.

Na de presentatie en een quiz over de Nederlandse uitdrukkingen was er tijd om vragen te stellen. Hier maakte het publiek dan ook goed gebruik van. Van vragen over de ziektekostenverzekering, de Nederlandse tolerantie, de vele talen die we spreken, tot onze ecologische insteek: alles kwam aan bod. De avond werd afgesloten met een gezellige apéro. De Nederlandse Goudakaas van Fromagerie Beauséjour viel weer goed in de smaak.

(Door Pauline Stappers)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s